Bromma Simsällskap - simning är en sport för alla!
Bromma Simsällskap är en klubb som lägger krutet på att simning ska vara roligt och för alla!

Vi bedriver ingen tävlingssimning för barn och ungdomar, utanför egenarrangerade tävlingar, och tack vare detta delar vi inte in simmare baserat på resultat eller ålder. Alla simmar på den nivå som passar dem!

Har du väl fått en plats hos oss är du medlem tills den dag du själv vill simma någon annanstans - Vi erbjuder simning från 5 år till 105!
Swimrun för barn på Ängbybadet Sommaren 2018!
2018-04-13 14:30

Lördagen den 9 juni 2018 startar vi Swimrunträning för barn 7+ på Ängbybadet i Södra Ängby. Vi möts lördagsmorgnar kl 09.00-10.15 vid gräset till höger om vattenrutschkanan på Ängby badet.


Anmälan sker via formulären här!  https://goo.gl/forms/5OZpFZUNXZLOMdts1

 

Genom att fylla i formuläret nedan skapar du en preliminär registrering (första till kvarn) för en eller flera av swimrun-träningarna på Ängbybadet. Du kommer att motta en bekräftelse på din plats via post under maj.


Träningen startar med ca 15 min genomgång och introduktion av sporten för dem som inte testat förut.   När alla har förstått grunderna kommer vi tillsammans springa och simma ett antal varv på banan som är en liten slinga runt Ängbybadet. Det krävs inga förkunskaper för att vara med, men barnet måste känna sig trygg i vattnet och kunna simma minimum 100 meter utan att stanna. Testa gärna att simma med dolme och skor innan första träffen!

 

Ett varv på banan är ca 600 meter långt och består av 2 korta simningar på grunt vatten på ca 50 meter vardera. Beroende på antal deltagare, ålder, önskemål och nivå kommer vi även dela upp oss i grupper där vi håller olika farter. Vem vet, kanske vi någon gång senare under sommaren ger oss ut på en liten ”Swim-run safari” också?


När; Lördagar kl 09.00-10.15 ca

 

Datum;

Juni;                    9, 16, 23, 30

Juli;                     7

Augusti;               11,18, 25

September;          1


Var;       Ängbybadet i Södra Ängby (mötesplats gräsmattan till höger om vattenrutschkanan)

Ålder;    7+

Material obligatoriskt: joggingskor som kan bli blöta, badkläder/tätt sittande löparkläder som man kan simma i, simmössa, simglasögon

Valfritt; Våtdräkt, dolme, öronproppar


Aktiviteten anordnas av Bromma Simsällskap (BSS) och är kostnadsfritt. För att delta krävs att man är medlem i en simklubb som är kopplade till Svenska simförbundet. Klubben i fråga måste kontakta  BSS med intyg om medlemskap.  Vi vill uppmana föräldrar att stanna vid badet under träningen för att hjälpa att bemanna simsträckorna. Vi tar seriöst på säkerheten och inga barn kommer få vara i vattnet utan uppsikt.


Ansvariga är Paula Kirkegaard och Tom Jenkinson som båda är erfarna Swimrunnare. Vi kan kontaktas via triathlon@bss.nu där vi kommer att svara på alla frågor som kommer upp.

 

Välkomna!


Not a member of a swim club? Click on Swimrun at the top of the page.


Påsklovsdatum - Förtydligande
2018-03-22 15:22
Då påsken närmar sig vill vi uppmärksamma en miss som uppstått i Terminsbrevet. De datum som gäller för påsklovet är lördag 31 mars till söndag 8 april. Under denna period är det alltså inga träningar.

Vänligen,
Bromma Simsällskap
Årsmöte
2018-03-15 18:13
Hej.

Här kommer en påminnelse om årsmötet som äger rum nu på lördag 17 mars kl 08:15.
Handlingar finns i utskickat mail.

Välkomna.
Passerkort Åkeshov
2018-03-06 18:59
Hej och välkomna tillbaka från sportlovsuppehållet.

Vi har nu fått inträdeskort till simhallen av Stockholms Stad och kommer att dela ut dessa under veckan. Det är ett kort per simmare, och de gäller endast i anslutning till simmarens träningstider.

För de som har yngre simmare önskar vi att föräldrar kan närvara och ha ansvar för passerkortet.


Vi vill även påminna om att simmarna är under vårdnadshavares ansvar fram till att träningen börjar och simmaren tillkännagett sig till tränare, samt efter att träningen slutat och simmaren lämnat bassängen. För vistelse i omklädningsrum och fritt bad ansvaras alltså förälder eller simmaren själv.Vänliga hälsningar,
Bromma Simsällskap
Inför sportlov
2018-02-20 11:52
Nu är sportlovet snart här och vi vill påminna om att vi har träning hela vecka 8 ut, dvs vi har träning även helgen 24-25 februari.

Ha en trevlig vecka!

Vänligen,
Bromma Simsällskap
Nyheter från våra grupper
Medley, 30/09 15:44 
Teknik, 30/09 15:43 
Simskolan, 31/08 18:04