Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bromma Simsällskap - simning är en sport för alla!
Bromma Simsällskap är en klubb som lägger krutet på att simning ska vara roligt och för alla!

Vi bedriver ingen tävlingssimning för barn och ungdomar, utanför egenarrangerade tävlingar, och tack vare detta delar vi inte in simmare baserat på resultat eller ålder. Alla simmar på den nivå som passar dem!

Har du väl fått en plats hos oss är du medlem tills den dag du själv vill simma någon annanstans - Vi erbjuder simning från 5 år till 105!
Glad Midsommar!
2018-06-22 08:00
Hej allesammans och glad Midsommar!

Till alla medlemmar vill vi passa på att påminna om att anmäla sig till höstens barn- och ungdomsgrupper senast den 31 juli för att säkra sina platser, innan de lediga släpps för nya simmare.

För de som vill börja simma i Bromma Simsällskap till hösten (Simskola, Teknikgrupper och Medley) så öppnar anmälan den 1 augusti i mån av lediga platser.

Höstterminen startar vecka 35.

Ha en trevlig sommar, så ses vi till hösten!
Vänligen,
Bromma Simsällskap
UPPDATERING - Terminsavslutning
2018-05-10 08:42
Hej!

På grund av tävling så är hela simhallen upptagen och vi kan ej ha avslutningen för ungdomsverksamheten där. Vi kommer därför att hålla avslutningen på en äng bakom Åkeshovs slott (se bild). Det är samma tider som gäller: Lördag den 19 maj kl 08:15 till ca 09:30, och det kommer fortfarande att bli lekar och fika.

Varmt välkomna!
Datum för slutet av terminen
2018-05-03 17:41
Terminen drar sig mot sitt slut, men än så finns det massor som händer!
Så här nedan kommer en lista på datum att hålla koll på:

- Helgen 12-13 maj är det träning som vanligt. Det blir tyvärr inget läger denna termin.

- Lördag 19 maj är det terminsavslutning för ungdomsverksamheten. Vi börjar kl 08:15 och beräknas vara klara ca 09:30. Det kommer att bli lekar och fika. Varmt välkomna!

- Fredag 25 maj kl. 17:30 kommer det att finnas en till chans att delta i Medalj-jakten för de som vill. Inbjudan kommer att gå ut till berörda grupper inom kort.
Swimrun för barn på Ängbybadet Sommaren 2018!
2018-04-13 14:30

Lördagen den 9 juni 2018 startar vi Swimrunträning för barn 7+ på Ängbybadet i Södra Ängby. Vi möts lördagsmorgnar kl 09.00-10.15 vid gräset till höger om vattenrutschkanan på Ängby badet.


Träningen startar med ca 15 min genomgång och introduktion av sporten för dem som inte testat förut.   När alla har förstått grunderna kommer vi tillsammans springa och simma ett antal varv på banan som är en liten slinga runt Ängbybadet. Det krävs inga förkunskaper för att vara med, men barnet måste känna sig trygg i vattnet och kunna simma minimum 100 meter utan att stanna. Testa gärna att simma med dolme och skor innan första träffen!

 

Ett varv på banan är ca 600 meter långt och består av 2 korta simningar på grunt vatten på ca 50 meter vardera. Beroende på antal deltagare, ålder, önskemål och nivå kommer vi även dela upp oss i grupper där vi håller olika farter. Vem vet, kanske vi någon gång senare under sommaren ger oss ut på en liten ”Swim-run safari” också?


När; Lördagar kl 09.00-10.15 ca

 

Datum;

Juni;                    9, 16, 30

Augusti;               11,18, 25

September;          1


Var;       Ängbybadet i Södra Ängby (mötesplats gräsmattan till höger om vattenrutschkanan)

Ålder;    7+

Material obligatoriskt: joggingskor som kan bli blöta, badkläder/tätt sittande löparkläder som man kan simma i, simmössa, simglasögon

Valfritt; Våtdräkt, dolme, öronproppar


Aktiviteten anordnas av Bromma Simsällskap (BSS) och är kostnadsfritt. För att delta krävs att man är medlem i en simklubb som är kopplade till Svenska simförbundet. Klubben i fråga måste kontakta  BSS med intyg om medlemskap.  Vi vill uppmana föräldrar att stanna vid badet under träningen för att hjälpa att bemanna simsträckorna. Vi tar seriöst på säkerheten och inga barn kommer få vara i vattnet utan uppsikt.


Ansvariga är Paula Kirkegaard och Tom Jenkinson som båda är erfarna Swimrunnare. Vi kan kontaktas via triathlon@bss.nu där vi kommer att svara på alla frågor som kommer upp.

 

Välkomna!


Not a member of a swim club? Click on Swimrun at the top of the page.


Påsklovsdatum - Förtydligande
2018-03-22 15:22
Då påsken närmar sig vill vi uppmärksamma en miss som uppstått i Terminsbrevet. De datum som gäller för påsklovet är lördag 31 mars till söndag 8 april. Under denna period är det alltså inga träningar.

Vänligen,
Bromma Simsällskap
Nyheter från våra grupper
Medley, 30/09 15:44 
Teknik, 30/09 15:43