SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vårt mål - din glädje!
Bromma Simsällskap tror på träning för att det är roligt. Oavsett om du är ny i simskolan eller veteran i Medley erbjuder vi träning där lek blandas med allvar. 

Våra träningar skiljer sig väldigt lite från andra simklubbar med tydligare tävlingsinriktning, förutom att vi har mindre tidsfokuserad träning, väldigt lite tidtagning och vi använder kanske lite mer lek för att lära ut nya kunskaper.

Vi tränar i det helt nyrenoverade Åkeshovsbadet.

Vi vill ge alla våra simmare bra träning med stor valfrihet och glädje!
Historia

Bromma Simsällskap startade midsommarafton den 23 juni 1934 i Solviksbadet och och hette då Solviks Simsällskap. Hösten 1959 stod Åkeshovsbadet färdigt att tas i bruk. Nu fick äntligen sim-idrotten i Västerort mycket bättre möjligheter att satsa på inomhussäsongen.

Med Åkeshovsbadets tillkomst kom allt fler medlemmar och ledarbristen började att göra sig påmind. Samma erfarenhet fick vår syster organisation Ängby SS göra. Frågan om en sammanslagning av klubbarna började diskuteras. Den 13 juni 1963, beslöt Solviks Simsällskap och Ängby Simsällskap att ändra sitt namn till Bromma Simsällskap; Ängby SS upplöstes nu.

Efter inledande kontakter under hösten 1972 mellan Bromma Simsällskap och SKK beslöt klubbarna att samarbeta kring sin tränings- och tävlingsverksamhet. Vi är än idag två skilda klubbar men med ett tätt sammarbete både på ledningsnivå och direkt ute i simhallen.

Trivselregler
-Vi visar varandra respekt.
-Vi kommer i tid till träningen.
-Vi meddelar sjukdom till tränaren.
-Vi meddelar längre frånvaro i tid.
-Vi pratar med tränarna om förändringstankar.
Organisation

Klubben är en ideell simklubb med engagerade föräldrar och tränare, en bred barn- och ungdomsverksamhet, masterverksamhet och simskola. Bromma Simsällskap är en klubb där tränare och ledare arbetar frivilligt, för att simmare i alla åldrar skall upptäcka sina möjligheter och känna att de utvecklas. 

 

Klubben har fem sektioner:

Simskolan för de allra minsta

Teknik för ungdomar som kan simma och behöver spetsa sin kompetens

Medley för ungdomar som behärskar alla fyra simsätt och vill fortsätta träna

Master för vuxna som vill ha regelbunden simträning och för Triathleter

 
Verksamhetsansvarig Barn och ungdomsgrupper - Irma Krüll (Simmare & Tränare), 
Henry Winge (Administration)
Verksamhetsansvarig Master - Tom Jenkinson
 
Media
Klubben finns även på både Facebook och Instagram.

På Facebook hittar ni oss på sidan Bromma Simsällskap.
På Instagram heter vi @brommasimsallskap.

Där kan ni följa vad som händer i de olika grupperna, samt få notiser om uppdateringar!